www.victorycs.nl


  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size

Scheper Ziekenhuis stopt met maagverkleiningen

bron: Gezondheidsblog.nl

Het Scheper Ziekenhuis in Emmen stopt met ingang van 2011 definitief met het uitvoeren van maagverkleiningsoperaties. Dat heeft het ziekenhuis bekendgemaakt. Helaas hebben zij in de communicatie rond het besluit opnieuw een fikse blunder begaan…

De informatiebrief waarin het besluit om met de ingrepen te stoppen wordt toegelicht, is namelijk niet alleen verzonden aan patiënten die nog op de wachtlijst voor een maagverkleining staan, maar ook aan enkele overleden patiënten en hun nabestaanden.

Bij RTV Drenthe bood directeur Maarten Andriessen van het Scheper Ziekenhuis zijn excuses aan. ‘Dat betreuren wij echt geweldig. Dat is fout. Daar bieden wij ook in alle toonaarden onze excuses voor aan.’

Het besluit om met de maagverkleiningsoperaties te stoppen is genomen naar aanleiding van problemen in 2009. Toen werd bekend dat chirurg Nick Reijnen verantwoordelijk is voor de dood van zeker 5 patiënten die een maagverkleiningsoperatie of een maagbandoperatie hadden ondergaan. Op dat moment was hij al op non-actief gesteld, omdat er ongebruikelijk veel complicaties optraden na operaties die hij had uitgevoerd.

Patiënten die op de wachtlijst staan, worden doorverwezen naar andere ziekenhuizen. Zij die al geopereerd zijn, krijgen nog wel begeleiding.