www.victorycs.nl


  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size

Voortaan eerder uurtarief bij Pals Groep

01-04-2010 2 reacties

Bron: Assurantie Magazine

De Pals Groep gooit het roer om en heeft besloten haar beleid rond het aanbieden van 'no cure, no pay' te wijzigen. Voortaan zal het letselschadebureau cliënten adviseren om bij erkende aansprakelijkheid te kiezen voor uurtarief. Het honorarium wordt dan, conform de wettelijke regels, verhaald op de aansprakelijke partij.

Aanleiding voor de koerswijziging is de negatieve berichtgeving rondom 'no cure, no pay' die op gang kwam na een uitzending van Tros Radar, begin dit jaar. "Gevolg hiervan is, dat zelfs het aanbieden van 'no cure, no pay' al met misbruik wordt geassocieerd", aldus de Pals Groep, doelend op praktijken als dubbel declareren.

"Wij kunnen ons geen enkele associatie met misbruik veroorloven", zegt directeur Freek Schultz (foto) in een toelichting. "Als dit betekent dat daarvoor een goed en sociaal honoreringssysteem moet worden ingeperkt, dan is dat zo. Voor ons is het belangrijk dat de cliënt de schadevergoeding krijgt waar hij recht op heeft, of dit nu gebeurt op basis van uurtarief of 'no cure, no pay', is ons om het even."

Overigens is het niet zo dat het bureau helemaal stopt met het aanbieden van 'no cure, no pay'. Als er zich in de dossiers op uurtarief problemen voordoen of als de aansprakelijkheid niet of slechts ten dele wordt erkend, dan zal de Pals Groep alsnog adviseren te kiezen voor 'no cure, no pay'.