www.victorycs.nl


  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size

26-03-2010 0 reacties

Bron: Assurantie Magazine

Slachtofferhulp Nederland vindt dat Jurilex letselschadeslachtoffers en assurantietussenpersonen doelbewust op het verkeerde been zet, door rechtshulpverleners die PIV-convenanten hebben gesloten met verzekeraars over de kosten van rechtshulp in een kwaad daglicht te stellen. Slachtofferhulp schaart zich dan ook aan de zijde van de twaalf letselschadebureaus die een kort geding hebben aangespannen tegen Jurilex dat komende maandag dient.

Jurilex grijpt informatie uit een uitzending van Tros Radar aan om zichzelf via internet en via brieven aan het intermediair aan te prijzen als onafhankelijke rechtshulpverleners en zet zich daarbij af tegen andere rechtshulpverleners. "Slachtofferhulp Nederland vindt deze initiatieven van Jurilex verwerpelijk en neemt er nadrukkelijk afstand van", zo stelt men in een verklaring.

"De convenanten over kosten van rechtshulp tussen rechtshulpverleners en aansprakelijkheidsverzekeraars zijn over het algemeen genomen niet in het nadeel van slachtoffers, maar juist in hun voordeel. Er bestaat door de convenanten meer zekerheid omtrent de kosten van rechtshulp, zodat slachtoffers zich daarover geen zorgen hoeven te maken en ook niet in de verleiding hoeven te komen een duur no cure, no pay-contract af te sluiten. Wel zou het verstandig zijn als betrokken partijen in de toekomst meer transparant zijn over de afspraken", aldus Slachtofferhulp.

Bij het meldpunt No cure, no pay, uitgevoerd door Slachtofferhulp Nederland, heeft zich de afgelopen weken een behoorlijk aantal cliënten van Jurilex gemeld met klachten en twijfels. Momenteel wordt onderzocht of door Jurilex kwalijke praktijken worden toegepast, zoals onnodige of excessieve no cure, no pay-contracten, dubbele declaraties of handel in dossiers.