www.victorycs.nl


  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size

'Letselwensen' Hirsch Ballin vallen goed bij Verbond

17-02-2010 0 reacties

Bron: Assurantiemagazine

Het Verbond van Verzekeraars staat positief tegenover enkele verzoeken van minister Hirsch Ballin (Justitie) op het terrein van de letselschaderegeling. Het gaat om een eventuele uitbreiding van 'honoreringsconvenanten' en de opname daarin van een derdenbeding. Die verzoeken zijn door de minister naar buiten gebracht in zijn antwoorden op Kamervragen die door Arda Gerkens (SP) waren ingediend naar aanleiding van Tros Radar van 11 januari jl.
Hirsch Ballin (foto) vraagt de verzekeraars om te bekijken of de convenanten over de buitengerechtelijke kosten ook kunnen blijven gelden indien partijen naar de rechter gaan. Directeur Theo Kremer van het Personenschade Instituut van Verzekeraars ziet in op dit punt een 'brug'-mogelijkheid in de komst van de deelgeschillenrechtspraak per 1 juli a.s. Verder gaat het Verbond de verzekeraars adviseren om in de eindbetaling aan het slachtoffer aan te geven, welk bedrag aan de belangenbehartiger is betaald.
Hirsch Ballin vindt het "een misstand" wanneer een belangenbehartiger in een situatie waarin de aansprakelijkheid vaststaat, een 'no cure, no pay'-afspraak aanraadt. Instelling van een door Gerkens gevraagd openbaar register van convenanten acht de minister niet nodig.