www.victorycs.nl


  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font sizeAllianz: 'Wij noemen geen maximum van € 130"

Bron: Assurantiemagazine

15-02-2010 1 reactie

Allianz voelt zich tekortgedaan in een brief van directeur Freek Schultz van de Pals Groep aan minister Hirsch Ballin over de vergoeding van buitengerechtelijke kosten (BGK) aan belangenbehartigers van letselslachtoffers. "Dat wij maximaal € 130 per uur vergoeden, is onjuist", aldus Allianz in een reactie.

Schultz (foto) stuurde de brief naar de minister om in te haken op schriftelijke Kamervragen van Arda Gerkens (SP). In die brief stelde hij onder meer, dat verzekeraars niet zelden de hoogte van het uurtarief ter discussie stellen. Bij wijze van voorbeeld voegde hij beleidsnoties van de Noordhollandsche en Allianz als bijlage toe, "waaruit volgt dat men maximaal € 130 per uur vergoedt".

Die limiet wordt echter alleen door de Noordhollandsche genoemd. "Het beleid van Allianz Nederland Groep, waaronder ook London Verzekeringen, is dat wij gedurende de behandeling van het dossier tussentijdse nota's in principe bij wijze van voorschot integraal vergoeden. Om objectief de gedeclareerde kosten op redelijkheid te toetsen, hanteren wij intern de PIV-BGK-staffel. Als duidelijk is waar de totale kosten voor BGK op uitkomen, kan de redelijkheid van de omvang van die kosten worden beoordeeld", aldus Allianz.