www.victorycs.nl


  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size

Victory is voorstander van openbaar register declaratieafspraken zo meldt ook het AM  


Kamerlid wil openbaar register declaratieafspraken letselschade

29-01-2010 AM, jaargang 2010, nummer 02 0 reacties

Er zou een openbaar register moeten komen waarin alle (betalings-)convenanten van verzekeraars met belangenbehartigers van letselslachtoffers worden opgenomen, met inhoud en al.

 

Dat vraagt Tweede Kamerlid Arda Gerkens (SP) aan minister Hirsch Ballin (Justitie). Zij haakt hiermee in op de uitzending van Tros Radar op 11 januari. Gerkens vraagt de bewindsman ook of hij de Consumentenautoriteit wil bewegen tot een onderzoek naar het verschijnsel 'dubbel declareren'.

De wijzen waarop belangenbehartigers van letselslachtoffers worden betaald, zijn een oude rot in het vak, Bert Pals, een doorn in het oog. Pals (77), tot in de jaren negentig het boegbeeld van de groep die nu nog zijn familienaam draagt, is strijdbaar als weleer. Dat komt doordat hij een medestander heeft gevonden in Jeroen Terlingen van Victory Advies.

"Elk systeem heeft z'n profiteurs, maar het gaat dan wel om een systeem dat in stand gehouden wordt door verzekeraars. Zij willen namelijk kunnen calculeren. Ze willen niet procederen en op een zo soepel mogelijke wijze schade regelen", aldus Pals.

PIV-staffel

Behalve met de aan de kaak gestelde convenanten tussen verzekeraars en de Pals Groep, zijn de twee ongelukkig met andere 'harmonieuze' betalingsregelingen. Tal van andere belangenbehartigers maken gebruik van soepele regelingen, zoals de zogeheten PIV-staffel. Laatstgenoemde betalingsregeling is weliswaar openbaar (iedereen kan er op internet bij), maar wordt in het algemeen niet gecommuniceerd met het letselslachtoffer.

Genoemde regelingen zijn zowel in het belang van verzekeraars als dat van belangenbehartigers, maar dienen niet de zaak van het slachtoffer, meent het duo. (Zie ook pag. 7)

AM blz 3 29-1-2009.jpg