www.victorycs.nl


  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size

  plaatje tom.jpgDruk op het plaatje om de video te bekijken.

De regen drupt langs de vensterbank en mismoedig en depressief staart Tom uit over de prachtige velden. Hij denkt na over zijn leven en hoe zijn leven anders had kunnen zijn. Tom overkwam een verkeersongeval op 6 nov 1997 toen hij met zijn personenauto vol werd aangereden door een zware personenbus van de KLM. De klap was zeer groot en Tom voelde hoe tijdens de botsing er iets knapte in zijn onderrug. Jaren later zou een zeer bekende neurologisch professor hem duidelijk maken dat hij een zware zenuwbeschadiging heeft en in die zin medisch opgegeven is. Dat hij duizenden pillen moet slikken, regelmatig een Neuro stimulator (Tens apparaat) moet gebruiken en dat hij doorlopend, in een pijnkliniek behandeld moet worden tegen de pijn. Tja, die pijn is inderdaad nooit meer weggeweest.

Zijn leven en dat van zijn gezin, maar ook de toekomst is ingestort. Tom deed het immers goed. Hij kwam uit de bouwwereld en bouwde zakelijk zijn imperium op. In privé ging het ook voor de wind. Een lieve vrouw en drie prachtige kinderen maakten zijn leven compleet. Hij woont op een landgoed van 11 hectare en bezat ten tijde van het ongeval 53 toppaarden en een eigen stoeterij. Het leven lachte hem toe. En nu?

Moeizaam komt Tom overeind en loopt naar de huiskamer om zijn houtkachel te vullen. Het is januari 2008 en Tom vraagt zich af hoe hij zijn rekeningen moet betalen. Allianz de aansprakelijkheidsverzekeraar komt na 10 jaar nog niet over de brug. Zijn letselschadezaak zal onverhoopt uitlopen in een bodemprocedure en als hij zijn advocaat mag geloven dan zal hij op termijn de zaak wel winnen.

Het is koud in de woning, de CV-installatie blijft buiten gebruik. Hoe lang gaat dit nog duren. Tom had goede voorzieningen getroffen. Niet alleen viel hij nog onder de WAZ maar Tom had ook een arbeidsongeschiktheidsverzekering afgesloten. Een adviseur van Victory Juridisch Advies heeft op verzoek van Tom recent onderhandelingen gevoerd met de verzekraar en naar volle tevredenheid van Tom een afkoop van zijn AOV geregeld. Een ware sprong in het duister want dit betekent dat Tom geen inkomen meer heeft buiten de ca € 800,- per maand van de WAZ. Had hij dit niet gedaan dan had de bank echter zijn huis en bedrijfspand verkocht. Hierdoor had hij vervolgens zijn hypotheek niet meer kunnen betalen en Tom zou in privé failliet zijn gegaan.

Zakelijk is dit reeds gebeurd. Verzekeraar A welke, in het begin van de letselschadezaak toen hij als directeur van een groot bouwbedrijf uitviel, een jaarlijkse bevoorschotting had beloofd,  is zijn beloften na 1,5 keer een bevoorschotting te hebben betaald verder nooit nagekomen. Tom moest zelf een vervanger aanstellen en betalen, en helaas bleek deze niet capabel. Zijn 7 werkmaatschappijen gingen failliet en de curator liet Trooswijk alle machines en overige vaste activa verkopen. Machines die Tom nog voor een deel met zijn eigen handen had gebouwd. Er ging 30 jaar levenswerk verloren omdat Allianz geen actief schaderegelingsbeleid hanteerde.

Ten tijde van het ongeluk was Tom bezig met de bouw van zijn nieuwe huis. Hij bewoont nog immer de kleine boerderij dat naast het semi casco van het 2800m3 tellende landhuis staat. Het landhuis is binnen nog niet klaar. Geen trappen, vloeren, deuren zijn er aanwezig. Geen dekvloeren, geen verlichting nog sanitair of keuken. Het woord casco is hier zeker niet op zijn plaats en Tom, ja die vraagt zich ook af hoe hij dit ooit af moet krijgen…zonder geld of mensen en dat terwijl hij juist in het exclusieve segment een zeer gerenommeerd eigen bouwbedrijf had.

De aansprakelijkheid is door verzekeraar A erkend en ook het medische rapport ,welke wederzijds is opgesteld in het kader van een expertise, wordt nauwelijks betwist. Tom is diverse keren door de verzekeraar A. en het UWV gekeurd waarbij de conclusie was, volledig arbeidsongeschikt voor eigen werk en ander werk. En wat doet verzekeraar A. hiermee? In ieder geval niet de verschenen schade betalen. Nee, dan schakelt de onwillende verzekeraar (via de rechtbank) een arbeidsdeskundige in die zijn werk niet goed doet. De arbeidsdeskundige moet zich uitlaten over het carrièrepad van Tom, de vraag of hij nog ergens kan re-integreren en of Tom zijn zelfwerkzaamheid nog kan volbrengen. Het concept rapport, waarin grove fouten staan is nimmer ter beoordeling aan Tom voorgelegd, al hoewel in het kader van de complexiteit hem dat wel was toegezegd. Kort na het afsluiten van het definitieve onderzoek gaat Tom zakelijk failliet. Tom vraagt om een herbeoordeling van de rapportage, simpel weg omdat daarin staat dat hij alleen kan re-integreren binnen de eigen bedrijven (volgens de door de rechtbank aangewezen deskundige) maar het is te laat. Het rapport is definitief en de “expert” weigert aanvullende vragen te beantwoorden.

Volgens de deskundige hoeft op het grote terrein van Tom alleen nog maar de bestrating gelegd te worden. De rest van het huis is klaar. Let op, dit is een officieel gecertificeerde arbeidsdeskundige die nota bene door de rechtbank is aangesteld. Ik nodig u uit op de hyperlink te drukken waardoor u op de website van Victory Juridisch Advies zelf kunt zien hoe af dit huis dan wel is. De zwaluwen vliegen er letterlijk in rond.  

De vrouw van Tom is ondertussen weer volledig gaan werken. Er moet immers brood op de plank komen en Tom maakt plannen om zijn stoeterij te verhuren. Zijn 53 paarden heeft hij moeten verkopen om er schulden mee te betalen en de toekomst is zeer onzeker. Tom, zijn vrouw en 3 kinderen zijn gelukkig vechters en geven niet op. Ze hebben immers altijd hard gewerkt. De verzekeraar wacht ondertussen geduldig en doet er alles aan om maar onder enige schadevergoeding uit te komen.

Tom stopt even en neemt zijn medicatie: Neurontin, Lyrica, Rivotril, Temazepam. Volgens de arbeidsdeskundige en verzekeringsgeneeskundige kan hij er gewoon mee werken. Geen bijwerkingen of niets. Een ieder die deze medicatie in Google intypt kan zelf beoordelen of beiden heren hun vak verstaan. Nee, geef Tom dan maar zijn eigen wereldje waarin hout gewoon hout is en niet ten dienste van het maken van een mooi rapport verbasterd wordt tot houtskool. Heeft u zelf een letselschadezaak en zoekt u een coach of behandelaar, neem dan snel contact op met de heer Terlingen 030-8901346
6 dagen per week tot 21.00 uur.