www.victorycs.nl


  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size

Letselcash en Verkruisen advocaten benadelen het slachtoffer. 

Wilt u weten of u terecht een contract op basis van no cure no pay heeft?

www.slachtofferinformatie.nl

Meer informatie over de (geheime) convenanten van de Pals Groep en de akte van cessie van Letselcash?

Euroclaim en Arboclaim nog steeds actief als makelaar in letsel

Kijk naar de uitzending van Tros Radar van 11-1-2010

Bekijk de uitzending 


 

Letselcash zorgt voor deining in personenschadewereld
24-02-2006 • Archief • Bron AM

Begin deze maand ontstond forse deining in de personenschadewereld, toen het initiatief Letselcash hier en daar werd opgemerkt. Letselcash werft klanten door hun overmaking van _ 1.250 ('binnen 24 uur') in het vooruitzicht te stellen. Er lijken linken te zijn met roemruchte letselschadeadvocaten als Engelgeer en Verkruisen.

Letselcash BV is eigendom van juridisch adviseur en financieel intermediair Geert-Jan Meijer uit het Drentse Roderesch. Het kantoor van Letselcash is gevestigd in een bedrijvencentrum in de Utrechtse wijk Lombok.

Met welke advocaten hij samenwerkt, wil Meijer (nog) niet aangeven. Er leidt al direct een spoor naar een onderdeel van de bekende letseladvocatuur Verkruisen in Assen. Een daar zetelende advocate fungeert als administratief en technisch contact voor de website Letselcash.nl. Het in dit verband gebruikte e-mailadres is evenwel nog opmerkelijker: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Letsel.nl is een onderneming van advocaat Gerrit Engelgeer.

Geen betrokkenheid
Gijs Verkruisen ontkent betrokkenheid bij Letselcash. Dat iemand vanuit zijn Assense organisatie als contactpersoon voor de website fungeert, zou te maken hebben met merkdepots. Daaruit kunnen volgens hem geen conclusies worden getrokken met betrekking tot Letselcash als zodanig.

Meijer zegt dat de naam Engelgeer hem tot eind vorige week onbekend was. Hans van Driel, directeur van Van Driel & Nienhuis (Verkruisen) spreekt van een administratieve fout. Het e-mailadres zal worden gewijzigd in Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Boter bij de vis
Met als slagzin Let's cash!, weergegeven in het boter-bij-de-visbedrag van _ 1.250, worden via de site letselslachtoffers geworven. Verder wordt behandeling van de zaak "door een van de beste letseladvocaten van het land" beloofd.

"Wij zetten hier vraagtekens bij en zijn dit aan het onderzoeken", zegt Martijn van Driel van Slachtofferhulp Nederland. "Het is een agressieve wijze van werving."

Letselcash zegt gematigde no cure no pay-percentages te hanteren. Daarbij moet worden gedacht aan 10% tot 25% van de totale vergoeding door de (verzekeraar van) de aansprakelijke partij. De hoogte van het percentage is afhankelijk van de kansen en de risico's in de betreffende zaak.

De publiciteit die in de afgelopen week geleidelijk ontstond over Letselcash, heeft er in een paar dagen tijd toe geleid dat circa tweehonderd letselslachtoffers contact zochten met Letselcash.

Uit de wind houden
Dat Meijer Letselcash heeft opgezet, laat zich verklaren uit het feit dat hij enkele jaren geleden zelf in de positie van letselslachtoffer terechtkwam. Hij liet zich destijds bijstaan door het kantoor van Verkruisen. Van het een kwam het ander.

Meijer wil de met hem samenwerkende advocaten "nog even uit de wind houden". Hij laat alleen weten dat er inmiddels zeven kantoren meedoen. "Die zijn verspreid over het land gevestigd. Eigenlijk vormt alleen Limburg nog een witte vlek", aldus Meijer.

Aanbrengpremie geschrapt
Aanvankelijk lag het in de bedoeling om het slachtoffer met een startbedrag van _ 1.000 binnen te halen en om de eventuele tipgever met een aanbrengpremie van _ 250 te verblijden. Bij nader inzien is van dat laatste afgestapt en is het direct uit te keren bedrag aan slachtoffers verhoogd tot _ 1.250. "Het staat het slachtoffer natuurlijk vrij om degene die hem of haar de weg naar Letselcash heeft gewezen, daarvoor een beloning te geven", aldus Meijer.