www.victorycs.nl


  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size

Foute advocaten vermeld op web

Van een onzer verslaggevers

AMSTERDAM, dinsdag
       Advocaten die zich misdragen of ernstige fouten maken bij hun beroepsuitoefening, worden binnenkort publiekelijk aan de schandpaal genageld.
        Namen van tijdelijk geschorste en definitief geschrapte advocaten prijken voortaan op internet en blijven daar vijf jaar lang staan. Volgens de overkoepelende Advocatenorde is er behoefte aan meer duidelijkheid over raadslieden die hun boekje te buiten gaan. Daarom zal de orde volgende week hiertoe besluiten.
       De overheid dringt al langer aan op openheid over tuchtrechtelijke uitspraken waarbij advocaten betrokken zijn, maar ook diverse raadslieden zelf zijn van mening dat meer transparantie gewenst is. Sommige advocaten zijn van mening dat álle straffen gepubliceerd zouden moeten worden. Maar dat gaat de Advocatenorde te ver. Raadslieden die lichtere straffen opgelegd krijgen, zoals waarschuwingen en berispingen, blijven anoniem.

       Afgelopen jaren kwamen schorsingen van advocaten toch vaak in het nieuws. Vaak ging het daarbij om ’bekende Nederlanders’. Onder hen Robert Moszkowicz, die later zelfs definitief werd geschrapt als advocaat, en televisiemaker annex advocaat Prem Radhakishun, die een jaar lang geschorst werd.